Szerelmes lelkek páros újjászületése

Varga Csaba új műfajt teremtett a képes verseivel

 

A jelenlegi világrend romjain olyan új civilizáció születik, amely visszatér a szerelem és a szeretet magas minőségéhez – állítja Varga Csaba író, filozófus, szociológus, aki a napokban megjelenő Megváltó szerelem című képes verses művészeti albummal egy új műfajt teremtett.

Az elmúlt években Varga Csaba három verseskötetet adott ki, amelyekben az ikerláng-szerelem stációit dolgozta fel: azt a belső utat, amelyen az ikerlángpár tagjai olyan állapotba jutnak, amelyben képessé válnak a nagyon magas minőségű szerelemre, és ennek révén a szereleméletre.

– Az utóbbi időben sok olyan publikációt készítettem, amelyekben képekre írtunk fel szöveges üzeneteket. Májusban egy szokatlan intuíciónak köszönhetően elkezdtem el azon töprengeni, miként tudnának egy alkotásban egyesülni a versek vizuális jelekkel. Lassan körvonalazódott, hogy mit kellene tennem, és úgy magával ragadott ez az új szellemi munka, mint más még soha. Szinte transzállapotban voltam hónapokon keresztül – számolt be a szerző, aki új műfajt, a képes verset teremtett. Írásaihoz szabad felhasználású fotókat keresett, néha fél napon keresztül kutatta a legmegfelelőbb képet, vagy több alkotásból állított össze egy montázst. A szerző hálás Kiss Krisztina tipográfusnak és Garaczi Imre könyvkiadónak, hogy létrejöhetett ez a példa nélküli kötet, amelyben a vizuális élmény és a vers szövege egymást tovább teremti, és fantasztikus szellemi izgalmat hoz létre az eddigi visszajelzések szerint.

A Megváltó szerelem című kötet nemcsak tartalmában, hanem formai megjelenésében is szokatlan. Az eredetileg tervezett méreteit szélességében harminc centiméter körüli nagyságúra kellett csökkenteni a magyarországi nyomdák kötési lehetőségeihez igazítva.

– A tervezett könyvbemutatók egyike színházi előadáshoz lesz hasonlítható. Megelevenednek a versek üzenetei arról, hogy társunkkal miként juthatunk el a magas minőségű szerelembe, s egyúttal miként teremthetjük meg belső egyensúlyunkat, hogyan szabadulhatunk meg negatív gondolatainktól, miként teremthetünk szeretetcsaládot – fogalmazott Varga Csaba. A szerző szerint a kötet tulajdonképpen a szerelmes lelkek páros újjászületésének a módszertana, egyszerre ikerláng-szerelem történet, belső fejlődési pálya és aranykori életvízió.

Penk Tímea

Szerelmes lelkek páros újjászületése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük