Varga Csaba új könyvei, új videofilmjei (2019)
Minden művét Szerelmének, Ánandának ajánlja

 

 

 

SZERETETFALVAboritócrop

 

SZERETETFALVA, BOLDOGSÁGVÁROS
2015 nyarán jelent meg a Szeretetfalva, boldogságváros című könyvem. Bemutatásként íme az Előszó:

Gyönyörűséges korszak előtt
(előszó)

Amikor a világ természetes alapjait, s éltető törzsét akarják kikezdeni, az jobbára annak a jele, hogy a régi gyökérház megerősítésével és átépítésével az új világ teremtése indul el majd.
Ma valahol itt tartunk.
Gyönyörűséges korszak körvonalai válnak láthatóvá.
A veszélyérzet növekedése, a felismert tudatlanság és a lélekgyengítő bizonytalanság egyszerre bénító krízis és racionális feltámadási alternatíva.
Nehéz kilépni a mai hiedelmekből és cselekvésmintákból.
Sokaknak érthetően elképzelhetetlen még, hogy a társadalom magjaiban, a települési közösségekben új élethorizontok és cselekvési reménytávlatok nyílnak.
A kiszolgáltatottság és a bátortalanság láthatatlan kötelei ránk fonódtak. A jelen vége, azaz a következő évpillanatok azonban már váratlan fordulatokról szólnak.
Szellemünk nyugodt lehet és a szívünk békében figyelheti a változásokat.
Minden település lehet és előbb-utóbb lesz is szeretetfalva, boldogságváros. A szeretetlenség világkorszaka szépen készíti elő az eltakarhatatlan paradigmaváltást.
Ez a kötet nem víziófilozófia, hanem az első (konkrét) lépések gyűjteménye, amit nevezhetünk cselekvési tárháznak, amiből – szándékaink szerint – fejlesztési utakat választhatunk. 
Azoknak is szól, akik még nem jelezték, hogy szövetségesek. Mindenekelőtt a maguk szövetségesei, hogy a változások felismerői és boldog megélői legyenek.
Küldjük a polgármestereknek, avagy a helyi polgárok mestereinek, az önkormányzati testületeknek, a települések érző szíveinek és a civil csoportoknak, az önkéntes jövőteremtőknek. 
A helyi világ talpazatának megerősítésével és újrateremtésével így (vagy így is) elkezdhetjük a lokális mindenségek világváltását.

Varga Csaba
2015. július 28.

A könyv ára: 2520 Ft/db. Megrendelhető a vargacsaba@vargacsaba.hu e-mail címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük